Българският национален отбор по волейбол изигра един силен гейм, но не успя да направи нищо повече срещу световния шампион Италия в турнира Лига на нациите.

Родните национали загубиха с 0:3 от световните първенци, с 25:27, 20:25, 21:25 в отделните части.

По този начин два кръга преди края на турнира България остава на 14-о място от общо 16 отбора, след като има актив от три победи и седем поражения.

Днес родните национали започнаха по отличен начин мача и дори имаха солидна преднина в средата на първия гейм.

12:7, след това 16:12, а авансът ни продължаваше и при 18:14. За съжаление италианците повишиха нивото в играта си и бързо наваксаха разликата, като равенството бе факт при 21:21.

Нещата в гейма стигнаха до 25:25, но след точка на Италия и след това атака на Илия Петков в аут, родният тим загуби тази интригуваща първа част с 25:27.

Във втория гейм Италия установи преднина от четири точки в самото начало и тази разлика се запази до самия край, когато сервис в мрежата на Вълчинов подпечтата крайното 25:20 в полза на световните шамопиони.

Вече обезверени, че едва ли могат да измъкнат нещо от този мач, националите ни се представиха най-слабо в началото на третия гейм, когато натрупаха сериозно изоставане и бързо стана ясно, че сензация няма да има.

Все пак в края българите направиха няколко добри серии и събраха актив от 21 точки, който обаче се оказа недостатъчен.

Турнира Лига на нациите за родния тим ще завърши с мачовете срещу Куба и Аржентина в следващите два дни.