Лоренцо Мичели, треньорът на женския национален отбор, определи окончателната група за световното първенство в Нидерландия и Полша. Заради контузия от нея отпадна Жана Тодорова, титулярно либеро.

Отборът заминава за Световното първенство на 20 септември. В първия си мач нашите стартират срещу Германия. Двубоят е на 25 септември от 20:00 часа в Арнем (Нидерландия).

В групата ни са още отборите на САЩ, Сърбия Канада и Казахстан.

Иначе нашите днес се наложиха над Република Корея с 3:0 във втората контрола между двата тима и завършиха с успех в проверките преди Световното първенство. Селекционерът Лоренцо Мичели заяви, че двете проверки са били полезни за тима.

"Направихме две много полезни контроли. Свършихме добра работа. Тръгваме с положителна нагласа. За съжаление, докато бяхме на подготовка в Италия основното либеро Жана Тодорова получи сериозна контузия и ще отсъства дълго време, но даваме път на младите. Мила Пашкулева работи отлично още от месец май и съм сигурен, че ще успее да се справи. Фантастично представяне на Световното първенство ще бъде излизане от вторите групи, но ще е много трудно преодоляването на първата. Трябва да мислим за съперниците от нашето ниво и само така ще имаме шанс за нещо повече", каза Лоренцо Мичели.

Ето избраниците на Мичели:

Гергана Димитрова

Нася Димитрова

Елена Бечева

Мария Йорданова

Мирослава Паскова

Лора Китипова

Петя Баракова

Борислава Съйкова

Мира Тодорова

Мила Пашкулева

Елица Атанасийевич

Силвана Чаушева

Радостина Маринова

Мария Кривошийска