Волейболната програма на MAX Sport ще продължи с Европейското първенство по волейбол за мъже и жени - Евроволей 2023. Шампионатът за жени стартира на 15 август с мача между Италия и Румъния от 20:00 ч. по MAX Sport 2. Спортните канали ще излъчват избрани срещи от Евроволей 2023 през август и септември, включително част от мачовете на българските национални отбори.

Женският национален отбор на България е в група B на Евроволей 2023, който ще се играе в Италия. Националите ще излязат за първата си битка в груповата фаза на 16 август срещу тима на Хърватия, а на следващия ден е вторият мач на "лъвиците" - срещу Босна и Херцеговина.

Снимка: A1

Програмата на женския национален отбор продължава с мач срещу Италия на 19 август, а последните две срещи на България ще бъдат срещу Румъния и Швейцария, съответно на 22 и 23 август. Последните два мача на националния отбор от груповата фаза ще бъдат излъчени по MAX Sport.

Мъжкият турнир от Евроволей 2023 ще гостува във Варна, която ще приеме мачове от група B на надпреварата, където България ще играе срещу Испания, Словения, Финландия, Украйна и Хърватия.

Селекцията на Пламен Константинов ще изиграе първата си среща на 29 август срещу Испания. Следва мач срещу Финландия на 31 август и Украйна на 2 септември. Първите три срещи на мъжкия национален отбор ще започнат от 20:30 часа и ще бъдат излъчени по MAX Sport 1.

"Лъвовете" ще срещнат Хърватия на 3 септември, а на 5 септември България ще играе със Словения в последния си мач от груповата фаза. България ще бъде един от домакините на Евроволей 2023 за мъже заедно с Италия, Северна Македония и Израел. Първият мач от надпреварата е между Белгия и Италия от 20:00 часа по MAX Sport 1.

И в двата турнира има четири групи с по шест отбора във всяка. Най-добрите два отбора от всяка група ще преминат към решаващата фаза. Срещите от финалната осмица при жените ще започнат на 26 август, а мачът за трофея е насрочен за 3 септември.

Финалният етап при мъжете от Евроволей 2023 ще започне на 8 септември, а финалът ще се проведе на 16 септември. MAX Sport ще излъчи всички мачове на националните отбори на България от финалната фаза и избрани мачове от останалите турнири.

Зрителите на MAX Sport ще имат възможност да гледат и студийната програма преди и след мачовете на българските национални отбори. По време на Евроволей 2023 най-актуалните имена от българския волейбол и утвърдени експерти ще гостуват на MAX Sport, за да споделят своите очаквания, прогнози и анализи на представянето на националите.

Снимка: A1