Италия не остави шанс на България на старта на втората седмица от волейболния турнир Лига на нациите при жените.

Европейските шампионки от Скуадрата ни сразиха с 3:0, с 25:17, 25:19 и 25:23 в отделните геймове.

Така след пет изиграни мача от началото на турнира, родният тим записа една победа на стрта срещу Хърватия, последвано то четири поражения.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

В класирането обаче селекцията ни има пет точки на 12-ото място, след като взе по точка от пораженията с 2:3 от Доминиканската република и Германия.

Разбира се, очакванията бяха, че днес в Хонконг отборът ни ще успее да направи повече срещу експерименталния състав на Италия, който макар преди година да спечели Лигата на нациите, е решил да обиграва някои млади състезателки в тазгодишното издание.

Въпреки това италианките бяха значително по-силният тим на игрището и защитиха реномето си на действащ европейски шампион.

Първите два гейма в мача бяха доста сходни, защото в тях играта бе равностойно до около десетата точка, когато Италия успяваше да се откъсне напред.

А това откъсване ставаше доста категорично, защото и двете части бяха спечелени преди Бъглария да успее да направи 20 точки.

Първият гейм завърши при 25:17, а втория при 25:19.

Със сигурност най-силният гейм за България бе третият, когато въпреки изоставането си от 12:15, родният тим успя да обърне резултата и да поведе с 16:15.

Това бяха най-силните ни мигове в този двубой. Те обаче приключиха бързо, защото италианките отново вдигнаха оборитите и с 25:23 спечелиха третия гейм.

За България седмицата в Хонконг продължава с мачове срещу Канада, Китай и Нидерландия.