Грозна постъпка се е разиграла след победата на мъжкия отбор на Град (Белоградчик) над Славия, в четвъртия кръг на група А от Висшата лига. Волейболистите на Белоградчик записаха труден успех над "белите" 3:2 (25:21, 25:19, 24:26, 20:25, 15:13) в столичната зала "Панайот Пондалов", като били подкрепяни и аплодирани от свои привърженици, дошли на наблюдават мача на живо. Успехът е четвърти за тима, като ВК Град е водач във временното класиране на групата с 11 точки.

Радостта от победата на волейболисти и запалянковци на ВК Град обаче била помрачена, след инцидент, при който след мача пострадали колите на гостите, които били напръскани със спрей.

"Публиката на Славия, макар и малка, но и под видимо въздействие на алкохол и опиати, напръска със спрей колите на играчи и привърженици на ВК Град. Изключително сме възмутени от тази постъпка и ще поискаме наказание,защото е недопустимо за отбор като Славия да има такива фенове.

Снимка: bgvolleyball.com

Хора, които пушеха и пиеха в залата, не са добър пример изобщо - още повече, че по този начин се уронва престижа на един от грандовете в българския спорт", заявяват от ВК Град.