Звездите на волейболния тим на Франция се изпокараха и атмосферата в лагера на "петлите" е отровена.

За това призна и селекционерът Лоран Тили, който обяви, че диагоналът Стефан Бойер няма да играе на Олимпийската квалификация в Берлин.

Официално - заради лично решение на състезателя. Публична тайна е, че всъщност причината е скандал с аса Ървин Нгапет, с когото не се понасят.

Така на 6 януари в германската столица срещу България, французите няма да са в пълен блясък, а вероятно - и разколебани от скандалите.

Заради контузии няма да играят Тибо Росар и Тревор Кленевю, а българската звезда Цветан Соколов призна, че това може да ни помогне.

"Ще им повлияе на сто процента - каза Соколов при заминаването на тима ни за Берлин. - Но те остават най-силният ни съперник. Отиваме да се борим и целта е само една - да се класираме."

Задачата е много сложна, разбира се.

На 6 януари, понеделник, срещаме Франция от 17 ч, после идват мачове в групата срещу Холандия (7 януари от 14 ч) и Сърбия (8 януари от 14,30 ч).

Ако успеем да влезем между първите два тима в групата, отиваме на полуфинал. В другото каре са Чехия, Германия, Словения и Белгия.