Разпределителят Георги Братоев сам е отказал да пътува с националния отбор, призна волейболният ни селекционер Силвано Пранди.

Братоев, който е сред най-опитните ни играчи, не попадне в списъка на Пранди, като това бе прието за сериозна изненада.

За националния тим предстоят важни европейски квалификации в Израел, където в следващата седмица ще играем по два пъти срещу домакините и Австрия.

Оказа се, че на Братоев е било съобщено, че ще е втори избор на поста разпределител, което го е накарало да се откаже от тима, с оправданието за липса на достатъчно мотивация.

"След една седмица тренировки и след вторите две контролни срещи, които изиграхме със Северна Македония, имахме разговор с Георги Братоев и му обясних, че Георги Сеганов е в по-добро състояние от него и той ще бъде моят първи избор за квалификацията в Израел.

Първата му реакция беше, че е съгласен с мен, но все пак ми каза, че иска да помисли една вечер. На следващия ден ми сподели, че не е достатъчно мотивиран да бъде втора опция на този пост. Това е негово право и аз му благодарих за усилията, които е положил", каза Пранди преди заминаването на националите.