България стартира последната серия мачове от Лигата на нациите при мъжете във волейбола с тежка загуба 0:3 от Германия. Мачът се игра в Анахайм (САЩ), където са четирите финални срещи от този етап на надпреварата за българските състезатели.

Поражението на отбора на Пламен Константинов е осмо от девет мача в турнира за лятото. Този път загубата дойде с 22-25, 18-25, 22-25, като нашите имаха своите отлични шансове в първия и третия геймове.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ МАЧА>>>

В откриващата част резултатът вървеше точка за точка до 17-17, когато германците дръпнаха с две и до края не изпуснаха инициативата. В третата водехме с 21-20, но дойде преломен момент, който прати и този гейм към съперника за убедителното 0:3.

След резултата от тази сутрин, вече сме последни в класирането от 16 отбора, а активът ни е 1-8 (6 точки). Това ни задължава да спечелим победа в един от трите мача до края, за да имаме надежди за оставане в елита.

А мачовете зад Океана са много тежки, като срещаме САЩ (7-1 дотук) и Сърбия (4-5), като най-добрият шанс изглежда да бием азиатската сила Иран - те са с баланс 2-7.

Програмата до края:

7 юли, петък, 06:30 ч

България - Иран (MAX Sport 2 HD)

8 юли, събота, 23:30 ч

България - Сърбия (MAX Sport 2 HD)

10 юли, понеделник, 06:30 ч

България - САЩ (MAX Sport 2 HD).

Стартов състав на България тази сутрин в Анахайм:

Георги Сеганов, Димитър Димитров, Мартин Атанасов, Денис Карягин, Алекс Грозданов, Николай Колев - Теодор Салпаров-либеро (Аспарух Аспарухов, Делчо Раев, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Илия Петков).