Волейболният национален тим на България може да има нов национален селекционер още през следващата седмица.

Появилата се новина не отрече президентът на родния волейбол Любо Ганев, който пред "Дарик радио" разкри, че постът ще бъде обсъждан по време на Управителния съвет на 10 януари.

Настоящият селекционер Силвано Пранди ще бъде освободен от поста, като все пак има вероятност да остане на работа около националния тим като консултант.

Освен това Пранди има и клубни ангажименти, като в последните години съвместява поста национален селекционер с треньорството на френския Шомон.

74-годишният специалист има договор до края на Световното първенство в Русия това лято, но повсяка вероятност на поста ще застане настоящият му помощник Николай Желязков.

Със сигурност нов слекционер ще има женският ни национален тим, като към момента се разглеждат 11 кандидатури, а някои от тях са доста популярни имена, загатна Любо Ганев.

Друга важна новина е, че България ще бъде съдомакин на Европейското първенство за мъже следващата година, като Бургас ще приеме мачове от груповата фаза на първенството, а Варна от елиминациите.