Волейболният финал на България ще бъде определен след пети решителен сблъсък между Хебър (Пазарджик) и Нефтохимик (Бургас).

Това стана факт след убедителното 3:0 (25:21, 25:14, 25:22) от страна на Хебър, който бе домакин в днешната четвърта среща.

По този начин действащия шампион, който изостана с 0:2 в серия и вчера бе само на гейм от това да бъде детрониран от върха, успя да се добере до решителна пета среща, която ще се проведе във вторник в Бургас.

Изпълненият с опитни играчи и бивши наши национали тим на Хебър изигра днешния си мач по отличен начин, като напълно заслужено стигна до успеха, при това с този красноречив резултат.

Именно Хебър и Нефтохимик са отборите, които печелаха неизменоо титлите на България в последните шест години, като това ще бъде факт и през 2023-а.

След четири поредни титли за Нефтохимик, последните две отидоха на сметката на Хебър, а за хегемонията на тези два състава е показателен фактът, че именно те присъстваха в последните четири финала на НВЛ.

Хебър спечели титлите през 2021-а и 2022-а, като във вторник ще получим отговор на въпроса дали ще видим титла №3 за пазарджишкия клуб или Нефтохимик ще се завърне на върха.