Хебър (Пазарджик) за втора поредна година грабна волейболната Купа на България.

Пазарджишкият тим победи шампиона Нефтохимик с 3:0 (25:19, 25:23, 27:25) насред Бургас.

Пълните трибуни в зала "Младост" не успяха да помогнат на домакините, които отново отстъпиха от Хебър във финала, както бе и преди година, но в Пазарджик.

Нефтохимик започна силно мача и натрупаха преднина от 4 точки, но последва сериозен срив и в средата на тази част Хебър вече водеше с 14:8. За бургазлии нямаше начин да бъде стопена разликата, което логично доведе до спечелване на гейма от страна на гостите.

Наличието на опитните Тодор Алексиев, Георги Братоев и Теодор Тодоров в състава на Хебър се оказа решаващо не само в откриващия гейм, но и през целия мач.

Втората част се разви доста по-равностойно, като до самия край резултатът вървеше точка за точка. При 22:22 обаче Хебър обаче направи две последователни точки чрез Ляфтов и Гънтър, достигайки до геймбол. Първият бе пропуснат, но след това грешка нямаше и частта бе затворена с 25:23.

Най-интригуващата част бе третата, в която Хебър пропусна два мачбола и резултатът стана 25:25. Третия шанс за спечелване на мача обаче не бе пропуснат и с 27:25 Купата остана в Пазарджик.