Хебър отново победи Нефтохимик и поведе с 2-0 във финалната серия в мъжкия волейбол у нас.

Отборът от Пазарджик взе и второто си домакинство, този път с 3:0 (16, 30, 20), след като в неделя спечели с 3:1 срещу съперника от Бургас.

Така Нефтохимик е изправен пред това да загуби титлата, която неизменно печели в последните 4 сезона. Преди година това се случи след прекратяване на сезона заради пандемия, като и тогава се очакваше да има голям сблъсък на финала с Хебър.

Сега той е факт и не разочарова.

Следващите два мача - ако Нефтохимик спечели третия, са в Бургас. Ако бъдат спечелени от шампионите и се наложи при 2:2 да има пети двубой, той ще е в Пазарджик.

Изключително оръжие на домакините за втората победа бе началният удар, където канадецът Брадли Гънтър отново не можеше да бъде спрян. В двата двубоя диагоналът направи общо 12 аса директно от сервис.

Много силно игра и разпределителят Иван Станев, а блокадата, водена от дългогодишния лидер и в националния тим Теодор Тодоров, също бе стабилна.

"Вярвам в нашите шансове да обърнем серията - каза треньорът на Нефтохимик Николай Желязков пред Диема спорт след загубата. - Имаме и опит, и класа да го направим. Днес имахме своите шансове във втория гейм, но ги пропуснахме и домакините се възползваха."

Наставникът на домакините Александър Попов коментира победата:

"Борихме се. Резултатът 3-0 не отразява реално съотношението, играхме като равен с равен. Знаем какво ни очаква в Бургас, но се надявам, че нашият отбор е наясно какво трябва да направи там. Срещу нас имаше играчи, които са печелили финали, а и медали от световни и европейски форуми."