Волейболният ни шампион Хебър (Пазарджик) завърши с две победи в рамките на 24 часа дебютното си участие в Шампионска лига.

Хебър победи белгийците от Кнак (Рьозеларе) с 3:0 (25:21, 26:24, 25:20) в зала "Васил Левски", след като вчера надви същия съперник с 3:2 в символичното си гостуване, което отново се изигра в Пазарджик.

Видео от мача вижте на MAXSport.live.

Така родният първенец завърши на второто място в група "А" с актив от 7 точки, дошли след три победи и три загуби.

За съжаление обаче този точков актив се оказа недостатъчен за продължаване към четвъртфиналите, защото Хебър остана на последното пето място в подреждането на най-добрите втори тимове.

Все пак момчетата на Камил Плачи изпращат достойно участие в турнира, в което завършиха пред първенците на Белгия и Германия, а лидер в групата е безпощадният полски Ястжебски, който спечели всичките си 6 мача.

Днес Хебър изигра много силен мач, като още в средата на първия гейм успя да натрупа комфортен аванс от шест точки при 17:11, който се оказа достатъчен за пазарджишкия тим да затвори частта с 25:21.

Далеч по-драматичен бе вторият гейм, в който двата тима се движеха точка за точка от самото начало.

Все пак Хебър първи се добра до геймбол при 24:23, но отлична атака на Масари донесе точка за Рьозеларе. Все пак с отличен блок на Тошко Алексиев при следващата точка, родният шампион затвори гейма с 26:24.

В третата част сякаш гардът на белгийците падна и те рано-рано допусна изоставане, а Хебър комфортно спечели с 25:20 и подпечата своята трета победа в турнира.