Хегемонът в мъжкия ни волейбол в последните години - Нефтохимик, се превърна в поредния клуб, поискал смяната на президента Данчо Лазаров.

Бургазлии застанаха зад кандидатурата на Любо Ганев, която бе издигната от Инициативен комитет, съставен от 57 родни клуба.

Инициативният комитет внесе искане за извъндредно Общо събрание на 16 януари, което трябва да бъде одобрено от федерацията в двуседмичен срок.

До този момент Нефтохимик не изразяваше позиция по случая, но днес публикува официално съобщение, което гласи:

"С дълбоко уважение към постиженията и заслугите на настоящия президент на БФВолейбол, смятаме, че е време той да се отдаде на заслужен отдих. Убедени сме, че ръководството на федерацията трябва да бъде поверено на енергичен и професионален екип, който да си поставя високи цели за развитието на българския волейбол и да преследва тяхното постигане с ясни, прозрачни и ефективни методи. В предложената от Любомир Ганев платформа виждаме добра основа за качествена промяна в цялостната концепция за развитие на българския волейбол, а в неговата личност - човек, напълно отдаден на каузата Български Волейбол и способен да обедини клубовете в името на тази кауза. Това ни дава основание да подкрепим неговата кандидатура".

Снимка: Bulphoto