Китай разгроми България на волейбол с 3:0 в град Нингбо, и постави нашите в много неприятна ситуация в Лигата на нациите.

Домакините имаха затруднения само в първия гейм, спечелен с 26:24, а след това с лекота ни биха на 20 и на 17 т. в следващите две части. Българите не противопоставиха почти нищо в геймове №2 и №3, като вероятно фактор за това е и дългото пътуване, след като преди седмица играха три мача в Аржентина, а сега са на другия край на света в Китай.

Но каквито и обяснения да търсим, резултатът си е конфузен. Говорим за съперник, от който не бяхме губили досега на волейбол при мъжете, както и отбор с 3 победи в последните си 23 официални двубоя изобщо. Китайците от година показват прогрес, симптоми за който видяхме и ние точно преди 12 месеца, отново в Нингбо, където измъкнахме 3:2 в същия турнир.

На Световното през 2018-а обаче те завършиха 22-ри, губейки всичките си двубои, а сега стартираха с 0 успеха и 3 поражения в Лигата на нациите, преди да срещнат България днес.

Нашите също са с 1 победа и 3 загуби вече, като са 13-и от 16 тима в класирането. В събота ни чака среща със световния шампион Полша (11 часа българско време), а в неделя - срещу много силната Франция (в същия час). По-рано днес французите биха поляците в същата зала в Нингбо с 3:1.

Следващият уикенд отборът на селекционера Силвано Пранди се завръща у нас ще се изправи във Варна срещу Австралия, Япония и Италия.

Стартовият състав на Пранди днес бе: Георги Братоев, Красимир Георгиев, Светослав Гоцев, Николай Учиков, Тодор Скримов и Валентин Братоев.

Най-резултатен за нашите бе Гоцев с 9 точки.