Инициативният комитет за промени във волейбола ще издигне своя кандидат за президент на федерацията до седмица.

Очаква се това да стане на 27 ноември. Почти сигурно е, че името му ще е Любо Ганев, след като именно членът на Управителния съвет и легендарен играч от миналото би камбаната на бунта с разкритието, че се е готвило негово задкулисно осовбождане от поста в края на годината.

Ганев изглежда най-вероятен претендент за позицията, която от 17 години в този спорт заема Данчо Лазаров. Шефът на волейбола засега не е коментирал ситуацията и напрежението около спорта, където клубовете възроптаха срещу неговото ръководство.

Интересно мнение изказа друга легенда от миналото - Борислав Кьосев, вицепрезидент на централата и също член на Управителния съвет. Той говори пред Диема спорт по темата.

"Любо Ганев съзря заговор, че управителното тяло ще го изхвърли от ръководството - каза Кьосев. - Любо Ганев е едно лице, което винаги ще има място в ръководството на волейбола. Той го доказа с това, че Данчо Лазаров му даде пълните права да организира Световното първенство. При следващо събрание той по право може да се кандидатира за президент, в това не виждам нищо лошо.

Смятам, че Владо Николов, който е основен двигател в тази организация, мисли да сложи хора-чужденци в ръководството на федерацията. Спонсорите на Владо Николов и на Марица (Пловдив) са били на тайно съвещание в къщата на Любо Ганев. Какво правят те там? Спонсорите?

Инициативният комитет трябва да излезе и да каже какво се е обсъждало на тази среща. От слуховете излиза, че Левски и ЦСКА искат да вземат зала "Христо Ботев", защото са без зала и нямало да плащат нищо. Това е зала, за която федерацията е дала над 600 хиляди лева за стопанисване.

Г-н Лазаров няма да предприеме нещо несериозно и незаконно, както чувам за рекети, обвинения и побоища. Няма заплашван клуб в България. Владо беше също във федерацията, защо се отказа? Той беше на такава длъжност, той беше подготвен да бъде новият президент на федерацията. Данчо Лазаров го подготвяше за свой наследник. Владо може да работи, но трябва да се научи на отношение.

Цял свят уважава Данчо Лазаров. Той може би ще се оттегли от този пост, но не е този начинът да бъдем изгонени. Това ще срине имиджа на волейбола ни."