Разпределителят Георги Братоев изненадващо започна тренировки с националния отбор по волейбол, след като първоначално не бе включен в подготвителния лагер за Олимпийската квалификация в Берлин. Новината съобщи сайтът BGvolleyball.com.

Състезателят си позволи обида към селекционера Силвано Пранди в социалните мрежи и създаде скандал, след което се очакваше да не играе повече за тима, докато начело е италианецът.

Но новият силен човек във федерацията Любо Ганев изглежда е помогнал да има ново развитие, след като Братоев вече е в лагера на отбора.

"Георги Братоев започна тренировки с националния. Съставът има нужда от него. Говорих с него, не ми беше нужно много време да го убедя. Радвам се, че той се вслуша и се присъедини", коментира Ганев.

Не е ясно какъв ефект ще има този ход върху атмосферата в отбора и мотивацията на Пранди, но е ясно, че предстоят изключително тежки и важни мачове в началото на януари. В германската столица България среща Франция на 6 януари, Холандия ден по-късно и Сърбия на 8 януари в груповата фаза на минитурнира.

Първите два тима отиват на полуфинали. В другата група са Словения, Блегия, Чехия и Германия.

Съставът на Пранди:

Разпределители: Георги Сеганов и Добромир Димитров

Диагонали: Цветан Соколов и Велизар Чернокожев

Посрещачи: Тодор Скримов, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов и Георги Петров

Центрове: Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев и Алекс Грозданов

Либеро: Теодор Салпаров, Петър Каракашев.