Капитанът на националния отбор по волейбол Виктор Йосифов бе видимо доволен след важната победа над Сърбия с 3:2 гейма в Берлин, която ни прати на полуфинал на олимпийската квалификация.

Блокировачът от Омуртаг сподели, че българският отбор е затвърдил доброто си представяне от първите два мача с Франция и Холандия, като най-важно е бiло себераздаването".

"Успяхме с добра игра, с желание, с характер и себераздаване. Показахме, че не случайно победихме в първите два мача. Днес затвърдихме добрата си игра. Сервисът е едно от най-силните оръжия във волейбола и е радващо, че на нас ни тръгна още в първия ден и продължаваме да държим добро ниво. Това до голяма степен улеснява нещата. Казахме си, че каквото и да се случва, стоим заедно и мислим как да играем добре без да гледаме резултата. Знаехме, че ще има моменти, в които ще е тежко и ще изоставаме в резултата, защото тoва е Сърбия, топ отбор. Видя, се че и ние имаме състезатели, които могат да правят разликата. На турнира няма слаби отбори и не си избираме за полуфиналите, не си правим сметки", заяви Йосифов.

Колегата на Йосифов в националния отбор Мартин Атанасов сподели подобно мнение:

Себераздаването бе най-важно. Много хубав мач и заслужено победихме. Трябва да сме много доволни, че държахме посрещане, защото сърбите биха изключително силен сервис. Направиха доста асове, но ние държахме посрещане и това бе много важно. И в трудните моменти не се отпуснахме. Тук всеки се раздава на сто процента, няма слаби отбори и няма слаби играчи. Трябва да гледаме нашата игра. Ако играем по същия начин както в тези три дни, нямаме да имаме проблеми."