Матей Казийски няма да се връща в националния отбор на България, въпреки че ръководството на федерацията по волейбол се смени.

Това бе и неговото условие, поставено през 2012-а, когато заедно с треньора Радостин Стойчев обявиха оттегляне от представителния отбор на страната.

Мегазвездата на волейбола вече е на 35 години (през септември ще стане на 36) и призна в предаването "120 минути" по bTV, че не мисли за завръщане.

Ето избрано от казаното от Матей:

"В един отбор винаги има някакви проблеми, но когато има нещо важно - като Олимпиадата, за което много хора бяха жертвали страшно много време, желание и усилия, заради лични дрязги да съсипеш труда на толкова много хора за мен не беше честно - припомни си Казийски, връщайки лентата към решението му от 2012-а. - Това преля чашата и аз затова казах, че докато такива хора по този начин управляват федерацията, за мен няма място в националния отбор.

Не е минал и момент без да съжалявам. Но не за решението си, а за това, че бях принуден да го взема.

Когато напуснах, казах, че ако се смени ръководството, бих се върнал. Само че оттогава минаха осем години и вече е късно. Честно казано, на мен си ми е минало времето за националния отбор и не са много състезателите, които на възраст като моята биха могли да играят изобщо на такова ниво.

За мен винаги е било въпрос на идея. Докато не видя някаква идея, някакво послание и структура - да се направи нещо, да се започне някакъв проект да работи, аз не виждам смисъл да участвам в нещо такова.

Мисля, че вече е много късно на тези години да се завърна.

България е една държава, която има страхотен потенциал, не само спортно-технически. За съжаление, ние не успяваме да го използваме на максимум.

Надявам се да успеем да оползотворим много по-голяма част от този потенциал."