Най-добрият български волейболист за новия век Матей Казийски заяви в интервю пред NOVA, че все още има връзка със страната и в бъдеще може да се ангажира с родния спорт.

Обясни, че все още няма яснота с какво ще се занимава след като приключи активната си кариера.

"Резултатите на школата ни с Радо Стойчев са добри, но за съжаление с раждането на моя син се откъснах доста. Вече две години не съм се прибирал в България. Нямах възможността лично да се занимавам. Следя от далеч как се развива. Според мен нещата се вървят добре. Това, което искам е лично да бъда по-ангажиран, да имам личен контакт с децата и треньорите.

Комуникирам с хората, които са пряко замесени, но искам да съм по-ангажиран. Идеята е да направим място, където се работи по друг начин, нямаме амбиция да сме "бяла лястовица", да сме някаква утопия. Искаме нашите деца да са добре - да им е организирано всичко, за да играят добре и да има компетентни хора, които да ги научат на някои неща за волейбола и спорта, като цяло", каза Казийски.

"Почвам да се замислят какво ще правя след края на кариерата. Но за съжаление, все още нямам яснота по този въпрос. Засега мисля да играя, докато още ме държи организмът и мога да играя на високо ниво, смятам да се възползвам от това. За след това, трябва да помисля и да подготвя нещата. Надявам се да имам още няколко години време", продължи волейболистът.

"Бъдеще в България за мен след края на кариерата ми очевидно има. Тази школа има нужда и от внимание, и от организация, и от грижи за нея. По други неща нямам идеи за момента, но съм отворен за предложения", завърши Казийски.