Българската волейболна звезда Матей Казийски дебютира по страхотен начин за новия си отбор Калцедония (Верона). Посрещачът бе най-разултатният за своя отбор с 21 точки и бе с решаваща роля при домакинската победа срещу Топ Волей (Латина) с 3:1 (23:25, 28:26, 25:22, 25:17) в мач от предпоследния 12-и кръг на първия полусезон.

Българинът бе избран за най-полезен играч в срещата, която бе наблюдавана от над 3000 души. Най-резултатния състезател в двубоя е словенският диагонал Тончек Щерн, който реализира 23 точки за Латина.

"Не бих и мечтал за по-добро начало с оглед ограниченото време за подготовка -сподели след мача щастливият Казийски. - Трябва да се подготвим за следващия мач, искам да дам нужния тласък на отбора. Трябва да подходим със самочувствие. Не очаквах такова посрещане, беше страхотно. Надявам се да се представям все по-добре и да радвам хората."

Верона е на седмата позиция в класирането с 18 точки, като е записал 7 победи и 5 загуби. В последния кръг от полусезона Матей Казийски и неговите съотборници ще се срещнат с четвъртия Модена.