Най-добрият български волейболист в последните години Матей Казийски даде интервю за италиански сайт от дома си в Тренто.

Там Матей изкара част от карантината по време на пандемията от коронавирус.

35-годишният играч разказа за пандемията, ефектите от това върху волейбола, перспективите му за следващия сезон и бъдещето му по принцип.

"Почти изцяло прекарах карантината тук в Тренто. Когато напуснах Япония, за да дойда да играя във Верона, епидемията вече се беше развила, но не беше толкова широко разпространена, колкото в Италия.

Беше по-опасно да дойда тук, но се върнах заради работата, без особено много проблеми. Просто ни измерваха температурата. Бях седмица, може би десет дни във Верона, изиграх един мач в Латина и тогава блокираха всичко.

Създадох си дом и семейство тук в Тренто. Имам твърде силна връзка, за да имам съмнения, че ще живея тук след края на кариерата си.

Ако ме бяхте питали преди 10 години, щях да ви кажа, че ще се върна в България, но сега Тренто е мястото, където обичам да се връщам", споделя Казийски.

Волейболната звезда напусна националния тим на България в протест срещу ръководството на федерацията преди 8 години, като няколко пъти през това време се говореше за негово завръщане, но такова така и не се осъществи.