България излиза в петък вечер от 20,40 ч срещу Иран в софийската зала "Арена Армеец" в мач от втората фаза на волейболното Световно първенство. Домакини сме на големия форум заедно с Италия.

Българският отбор няма право на грешка, след като е с актив от 3 победи и 2 поражения от първата група. Едното дойде именно срещу Иран.

Само три победи в карето с азиатците, Канада и САЩ ни дават шансове за попадане във финалната шестица.

"Знаехме, че мачът с Иран е ключов и срещу пряк конкурент - каза Константинов. - Може би точно това натежа, защото направихме много грешки в първите два гейма. Цяла година нямаме мач с 11 грешки в атака. Това направи голямата разлика. Имахме две възможности в четвъртия гейм, за да се върнем, но това ни струваше мача. Дано утре бъде различно.

Ако останем с две загуби, е напълно реално да се класираме за финалите. Само Италия, Полша и САЩ са без нито едно поражение до момента. Всички отбори, с които ще се конкурираме за класиране във финалната фаза, са с по една или две загуби.

С три победи от втората фаза е реално да се надяваме на класиране напред. Въпросът е дали може да ги постигнем. Ако спечелим утре, няма какво да губим срещу американците. Те са най-силни в нашия поток, но имаме нашите шансове.

Ако направим три победи, ще бъде над очакванията на всички, но не е невъзможно. На момчетата им липсва малко вяра. Точно вярата един към друг в някои по-тежки моменти.

В отбора има нелош колектив, важно е да покажем психика. Когато играеш вкъщи, винаги има по-големи очаквания. Трябва да се научим да носим тази тежест. Трябва да се научим да използваме публиката. Ако не ни вървят нещата, публиката може и да натежи.".

Мачовете с американците и канадците са в събота и неделя.