Една от най-големите фигури в световния волейбол за новия век - Матей Казийски, ще играе на петия си финал в Шампионската лига на 37 години. Асът и капитан водеше умело своя отбор Тренто към победата в реванша от полуфиналите срещу Перуджа, но излизането му с травма в четвъртия гейм наруши ритъма на състава.

Казийски се приземи след блокада и се хвана за дясното коляно. Той не се върна повече в игра, но прав и енергичен окуражаваше съотборниците за победата.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА И ВИДЕО С ОТЛИЧНИТЕ ИЗЯВИ НА КАЗИЙСКИ>>>

Тя дойде след драма - 2:3 за Перуджа в мача, както бе завършил и първият мач, но за Тренто. Наложи се златен гейм, който бе спечелен от отбора на Казийски със 17:15.

Преди да излезе, българинът записа 11 точки в атака, игра много силно на посрещане и бе, както обикновено, човекът за решаващите точки в трудните моменти.

Така след три титли пак с този екип, един загубен финал с турския Халбанк, както и куп други трофеи в бляскавата му кариера, Матей - наричан Императора на волейбола, отива на още един двубой за най-важната купа в европейската игра. Финалът е на 22 май в Любляна, а съперник ще е ЗАКСА от Полша, което е повторение на двубоя за трофея от 2021-ва. Тогава спечелиха поляците, но Казийски го нямаше в Тренто.

ЗАКСА си осигури мястото във финала след 3:2 срещу Ястжембски в реванша, след като бе спечелил първия мач навън с 3:0. На домакините трябваха два гейма, те бързо ги осигуриха и също отиват в Любляна.