Куба не ни даде никакъв шанс в Лигата на нациите по волейбол за мъже, като разби България с 3:0 гейма (18:25, 20:25, 18:25).

Мачът в Любляна бе предпоследен за нашите в тазгодишното издание на турнира, а в събота предстои последното изпитание. От 14:00 часа срещаме Аржентина, а срещата е по MAX SPort 2 HD.

Нито в един момент не се виждаше как можем да вземем гейм или да застрашим съперника днес, като българите изоставаха в трите части винаги след 10-ата точка.

Мачът приключи за 75 минути, а най-неприятното впечатление остава в края на втория и третия геймове, когато селекционерът Джанлоренцо Бленджини се поскара не толкова за грешки в играта, колкото за наведени глави на българските волейболисти.

Липсваше настроението и мотивацията.

Съперникът изобщо не се трогна, а мощните им нападатели Санчес (13 точки) и Лопес (10) бяха неудържими в атака. Най-резултатен за нашите бе Венислав Антов с 12.

Така балансът на България в мъжкия турнир на Лигата на нациите е 3 победи и 8 загуби, което ни калкулира осем точки и ни дава 14-о място от 16 състава.

Бихме САЩ, както и двата последни отбора в класирането - Турция и Иран.

Кубинците са осми със 17 точки, след като днес записаха петата си победа.