Матей Казийски е взел решение дали ще облече отново екипа на националния отбор на България. Това съобщи самият той по време на открита тренировка в зала "Дан Колов" в Севлиево. 38-годишният посрещач не е играл за родината ни повече от десетилетие, след като се отказа от представителния ни тим през 2012 година.

Сега обаче той проведе доста разговори с бившия си съотборник Пламен Константинов, който е селекционер на страната ни.

"Ще изчакам с каквито и да e разяснения, разбрал съм се с хората от федерацията да съобщят те, когато имат новини. Нямам срок, доколкото знам. Взел съм решение, но няма да ви кажа. Не го правя нарочно, за да има повече някаква еуфория. Не е лесно, трябва да се обмисли добре", заяви Казийски пред bTV.

През 2012 година той си тръгна заедно с треньора Радостин Стойчев, а като мотив за оттеглянето си двамата посочиха тогавашното ръководство на родния волейбол, който бе оглавяван от инж. Данчо Лазаров.

"Съвет не съм искал от него. Обсъждали сме темата и то многократно, имаме добро виждане за ситуацията, но когато си вътре е друго. Аз не съм обиден и огорчен. Не виждах смисъл. Не съм си тръгнал с усещането, че не съм направил нещо, така че нямам несъвършена работа", добави той относно това дали се е консултирал със Стойчев за решението си.

Надеждата на всички фенове на волейбола у нас е за положителен развой на ситуацията и завръщане на Казийски в националния. Това би означавало, че Матей ще подсили отбора за Европейското първенство, както и за олимпийската квалификация.