Легендата на българския волейбол Владимир Николов изригна срещу удължаването на затегнаните противоепидемични мерки у нас, с което остават затворени и спортните зали.

Съпрезидентът на волейболния Левски и дългогодишен капита на националния отбор публикува позицията си в социалните мрежи:

"Гневен съм и не го разбирам...

Не отнемайте спорта и движението на децата и подрастващите.. Някои за това живеят и само на спортните площадки се чувстват истински щастливи, далеч от вируси, черни статистики, лоши новини и прочие.

Спортът зарежда, изморява, дисциплинира, учи, социализира. Той им дава много повече, отколкото би им взел.

Да накараш един организъм, който спортува активно, да спре за дълго време или да се движи само онлайн, е равносилно да спреш да поливаш едно цвете и да го оставиш да вегетира... резултатът е ясен.

Спортистите са отговорни хора, те знаят да пазят себе си и своите съотборници и треньори може би много по-успешно отколкото голяма част от порасналите "възрастни".

По-добре в залите и на стадиона, отколкото в препълнените магазини, шляейки се без цел и посока. По-добре изморени и с мускулна треска, отколкото пияни и наблъскани в една стая, купонясвайки до зори. По-добре спортна злоба и жажда за победа, отколкото часове висейки пред електронни устройства, със зомбирани погледи и скрита агресия...

А сега по конкретно за колективните спортове, какъвто е волейболът. Тук става още по- сложно. Не можеш да тренираш сам, изолиран, без съотборник до теб.

Освен спортно-техническите проблеми, друго и много важно е, че липсва отборният дух, взаимопомощ. Години трябват 14 индивидуалности да се превърнат в отбор и едно цяло.

Последствията ще бъдат разрушителни.

Затова, не им го причинявайте!"