Волейболният Левски спечели дербито срещу ЦСКА с 3:2 (25:20, 23:25, 23:25, 25:12, 15:7).

Денят бе специален за "синия" клуб, защото днес официално бе открита новопостроената зала "Левски София", намиращото се край столичния околовръстен път.

Залата бе официално открита със специална церемония преди мача, на която приссътваха президентът на родната федерация Любо Ганев, както е кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

"За мен е огромно удоволствие да присъствам на откриването на най-новата и най-модерна спортна зала в София. Имах възможност да наблюдавам проекта от самото начало, както и процеса на изпълнение. Съоръжението е наистина впечатляващо. Нашите спортисти го заслужават.

Този проект е пример по какъв начин може да се създадат условия не само за спортистите, но и за всички хора в София да спортуват. Заедно с фитнеса и басейна това наистина е впечатляващ спортен комплекс. С частни инвестиции, но и с подкрепата на общината - в мое лице, в лицето на главния архитект, на кмета на район Витоша", сподели Фандъкова.

За съжаление заради противоепидемичните мерки новата зала и волейболното ни дерби останаха без публика, но двата тима сътвориха истинско шоу.

Всичко започна с три изключително равностойни гейма, в които ЦСКА сътвори обрат и поведе с 2:1.

След това обаче в играта на "червените" настъпи срив, от който "сините" се възползваха по отличен начин, печелейки категорично четвъртия гейм и тайбрека.

25:13, както и 15:7 решиха дербито, завършвайки по най-добрия начин днешния празник за волейболния Левски.

Снимка: БТА