За първи път шотландец ще играе в елитното българско първенство по волейбол. Ръководството на Левски подписа договор за 1 година с бившия национал на Шотландия и Великобритания Марк Макгивърн.

198-сантиметровият център вече се присъедини към подготовката на "сините" и ще бъде картотекиран за Суперлигата и европейските клубни турнири.

Президентът и старши треньор на Левски Владимир Николов познава отлично качествата на 35-годишния шотландец. Двамата играха заедно във френския Лион, Макгивърн дори бе сред участниците в бенефиса на именития ни състезател.

"Честно казано, вече бях решил да се насоча към придобиване на треньорска квалификация и паралелно с това да играя в някоя от долните дивизии на Франция - каза Макгивърн пред фейсбук страницата на клуба. - Изведнъж обаче ми звънна Владо Николов с въпроса дали бих проявил интерес да дойда за един сезон в България и да играя за неговия отбор.

Не се замислих кой знае колко, почти веднага приех предложението. За мен е страхотна възможност да работя отново с Владо, с когото сме играли доста време заедно. От това, което видях до момента, мога да кажа само положителни неща за вашата столица. Нямам търпение да разгледам града по-обстойно със семейството си.

В нашия отбор виждам някои наистина талантливи млади играчи и като цяло се получава добър микс, защото има и доста опитни.".