Любо Ганев даде старт на волейболното шоу за жени, на което зала "Колодрума" в Пловдив ще е домакин.

От 4 до 6 юни градът ще посрещне двубоите от груповата фаза на "Златната лига" с участието на България, Словакия и Украйна.

Президентът на федерацията даде пресконференция и каза:

"Много съм радостен, че точно в Пловдив започва голямото ни пътешествие в годината на женския волейбол. Най-важните състезания на нашите дами ще са в България.

Сега идва "Златната лига", после финалите в Русе и кулминацията е европейското първенство. Общината е безценен партньор на федерацията. Сигурен съм, че предстоящите събития ще са гордост за града."

Мачовете от "Златната лига" ще се излъчват и директно по телевизия Ринг.

Победителят от Златната лига сега и следващата година ще участват в Челъндж турнира през 2022 г., който ще дава възможност за влизане в Лигата на нациите от 2023-а.

"За мен ще е по-различно да играем пред пловдивската публика - каза селекционерът на женския национален тим Иван Петков. - Дано това чувство бъде обвързано и с добри резултати. Очакванията от "Златната лига" е да сме шампиони. Преди две години успяхме и е нормално да имаме същите амбиции. Домакини сме и на финалния турнир. Имаме още два месеца да мислим за европейското. Там амбициите са за запомнящо се представяне."

Ето и програмата на група "В" в зала "Колодрума" в Пловдив:

4 юни, 20,30 часа - България - Словакия

5 юни, 20:30 часа - България - Украйна

6 юни, 17,30 часа - Словакия - Украйна.

Билетите за мачовете са в продажба в мрежата на "Евентим", като ще се допускат зрители само в 50 процента от капацитета на съоръжението, както е според мерките у нас в условията на пандемия.