Любо Ганев от днес ще е официален кандидат за нов президент на волейбола, след като Инициативният комитет за промени в този спорт ще обяви номинацията му.

Това се очаква да се случи от седмица, след като Ганев алармира, че се готви задкулисното му отстраняване от Управителния съвет, за да се спре опит да се кандидатира.

Настоящият вицепрезидент на Данчо Лазаров се готви за поста, а има и подкрепата на 9 от 12 клуба в елита на волейболното ни първенство, твърди в. "24 часа".

Единствени Монтана, Арда и Нефтохимик не са подкрепили бунта срещу задържалия се 17 години начело на федерацията Лазаров.

Ганев вече има и програма, по която да започне работа за промяна в спорта, който традиционно е успешен за България, но в последните години все повече избледнява.

Вероятно на днешната си пресконференция, Инициативният комитет ще покаже и достатъчно събрани подписи за свикване на Извънредно общо събрание и избори за президент. Необходимо е съгласието на 43 клуба (1/3 от общия брой).

Осем елитни клуба поискаха оставката и на Мина Николова, председател на Волейболната лига, която администрира първенствата и турнирите у нас. Те се аргументираха с липса на наредба за провеждането на тези шампиона, както и на отчетност за дейността на организацията.

Очевидно планираните промени ще имат революционен характер и ще обхванат и Лигата, не само федерацията.