Президентът на волейболната федерация Любо Ганев коментира представянето на националните отбори на България на европейските първенства за жени и мъже.

И двете ни селекции отпаднаха в осминафиналите, като дамите отстъпиха на Швеция, а мъжете - на Германия.

"Имахме по-високи цели. Искахме и двата отбора да попаднат в Топ 4 на европейските първенства. Не се получи. Ние като федерация направихме каквото можахме. Подсигурихме всичко необходимо, осигурихме качествена подготовка. Другите отбори също играят и показват растеж на всеки шампионат. Важно е сега да не прибързваме с генералните решения. Нека да мине малко време от емоциите, които ни владеят сега. После да погледнем трезво на нещата. На играта на отборите ни и на резултатите. Към момента нямаме бърза работа. Нека двамата селекционери на мъжете (Силвано Пранди) и жените (Иван Петков) да направят своите отчети за работата си през годината. Те ще бъдат разгледани от Треньорската комисия и обсъдени задълбочено на Управителен съвет на централата ни. Чак тогава ще се вземат решения. Преди октомври, ноември няма смисъл да се правят генерални изводи. На практика националните ни отбори имат двубои чак през месец май 2022 година", анализира ситуацията Ганев пред "Спортал".

По адрес на бъдещето на Силвано Пранди начело на мъжкия национален отбор той обяви, че федерацията винаги подписва договори за 1+1 година, така че всичко е възможно.

"Сега няма нужда да се избързва. Нека се направят анализите на трезва глава и след това ще се вземе най-доброто за националните ни отбори", добави Ганев.