Националният отбор на България по волейбол за жени проведе открито занимание преди отпътуването си за Япония за началото на Волейболната лига на нациите. 

В заниманието в зала "Христо Ботев" в столицата се включиха 14 волейболистки, а преди неговото начало президентът на федерацията Любомир Ганев произнесе кратко слово.

В него той пожела успех на тима и открои като основна цел запазването на мястото в Лигата на нациите, информира БТА.

"Предстоят ви три седмици в Азия, като в първата от тях и аз ще бъда с вас. Не искам да забравяте, че всички заедно сте един екип. Всяка една от вас трябва да помага на другите, за да постигнете поставените цели. Във федерацията няма разделение между мъжкия и женския национален отбор. Каквито условия имат мъжете, при такива условия се подготвяте и вие. Смятам, че така трябва да бъде. В нашия спорт джендър екуолитито (бел. р. - равенството между половете) е навсякъде, наградният фонд за мъже и за жени е еднакъв, така че такова трябва да бъде и отношението ни.

От вас се изисква да слушате треньорския щаб и да изпълнявате това, което те изискват от вас. Аз съм сигурен, че от своя страна те ще направят нужното, за да извлекат най-доброто от вас. Забавлявайте се на игрището, помагайте си и вярвайте. Вие сте настоящето и бъдещото. На 6 юни има Управителен съвет на федерацията, на който ще бъдат гласувани премиите от миналата година и ще ви бъдат, когато се завърнете България.

Това са премии за тези, които и миналата година са били в националния отбор. Схемата за тази година обаче е същата. Всяка една победа във Волейболната лига на нациите се премира с 5250 долара за отбора. Но това е само, ако се запази мястото в Лигата на нациите. Всички добре знаете, че ако сме последни, трябва да играем Чалъндж турнир и мисля, че на никоя от вас не ѝ се играе. Така че напънете се, покажете какво можете.

Всички вярваме във вас - и хора от федерация, и феновете, и всички, които са покрай волейбола. Сега е моментът да се оплаквате. Пожелавам ви да бъдете здрави, защото знам, че доста от вас имат здравословни проблеми. Зарадвайте ни с хубава игра и резултатите сами ще дойдат. Играйте с желание, защото знаем, че можете", завърши обръщението си президентът на федерацията.

БТА