Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев изгледа на живо победата на България над Сърбия и спечелванено на бронзовите медали от Европейското първенство за юноши до 18 години в Тбилиси, Грузия.

Ганев коментира случилото се на турнира пред официалния сайт на централата.

"Страхотни сте, момчета. Представянето на отбора заслужава само аплодисменти", заяви Любомир Ганев.

"Изпълниха всички цели - медал и класиране за световното първенство догодина. В тези млади момчета видях отборен дух, себераздаване, характер. Те направиха първата си голяма крачка във волейбола. Искам всички да знаят, че те сега са герои, но пътят им тепърва започва. Стъпката към мъжкия волейбол е голяма. Вярвам, че те имат и качествата, и волята да я направят. Хубаво е, че много радост донесоха националните ни отбори в последните месеци. Първо отборът на Мартин Стоев стана втори в света. София беше домакин на два турнира в Лигата на нациите при мъжете и жените. И двата ни отбора изпълниха целта да останат сред 16-те най-добри в света", каза президентът на федерацията по волейбол.

"Всичко това показва, че волейболът в България върви напред. Винаги съм казвал, че заедно с нашите партньори искам да направим атрактивен продукт. Получава се, но ние няма да спираме, а напротив - искаме още и още. Нашите отбори сами вдигат летвата. Поздравявам ги още веднъж! Сега са дните на Виктор Карагьозов и момчетата му. Още веднъж - страхотни сте", обърна се Ганев към националите.