Любо Ганев, който временно ще управлява Българската федерация по волейбол заедно с досегашния президент Данчо Лазаров, говори след решенията на днешното Общо събрание на централата в Казанлък.

Стана ясно, че следващото отченто-изборно събрание ще е на 13 март догодина, когато ще бъде избран официално и нов президент.

"Не става дума за приятелство, а за волейбол - каза гигантът, който навремето не оставяше шансове на съперника с атаките си. - Той е над всичко и над егото на всеки един човек. Когато двама души гледат към една и съща цел, дори пътищата до нея да са различни, това пак е правилно.

Повече от месец обикалям по клубовете. Всички са обединени, че волейболът може да стане по-интересен за всички. Нашата цел е да надградим над построеното до момента, а то е много. Искаме в клубовете да има финансова стабилност.

Нашият спорт няма нужда от скандали и проблеми.

нам, че много хора не ме харесват. Не искам да бъда харесван. Искам с работата си и с решенията си да покажа, че това, което съм написал като програма, е правилно.

Трябва ни екип. Който и да стане президент, ще бъде най-много два мандата. Каквито и промени да се правят, трябва да се правят внимателно. Устав не се променя толкова лесно. Срещнах се с много хора, научих много неща.

Една от основните задачи е срещите с клубовете да бъдат доста по-чести. Срещнах се и с десетина кметове в градовете, ако може хората по общините да помагат.

Работата идва от клубовете. Заставам пред тях с моите идеи и моето лице. Те могат да ме държат отговорен, ако след година-две не си изпълнявам програмата."