Любомир Ганев, президент на БФВолейбол, подписа меморандум за сътрудничество с кубинската федерация. На срещата в Хавана присъства и Борис Халачев, координатор на Международния отдел към БФВ, както Тодор Канчевски, посланик на България в държавата, и консулът Георги Гайтанджиев.

От страна на домакините в "Спортс Сити Колизеум" бяха президентът Ариел Сайнс Родригес и генералният секретар Освалдо Идел Ариас. Също така гост беше Хорхе Соса, вицепрезидент на Антилската волейболна федерация.

"За мен е голяма чест да подпишем меморандума с Куба, която е една от традиционните страни във волейбола - коментира Ганев. - Работата ни тепърва ще започне. Очаквам сътрудничеството да е много ползотворно. Меморандумът включва три точки

1. Историческите връзки на приятелство, които обединяват както народите, така и спортните федерации, които се поддържат във взаимен интерес от разширяване на съществуващите двустранни отношения за развитието на спорта, които вече съществуват между двете страни.

2. Основната цел е да установи правните основи, които насърчават началото на процес на сътрудничество между двете федерации, който позволява изпълнението на програма от действия, насочени към материализиране на: договори за спортисти, организиране на двустранни спортни събития, тренировъчни лагери, обучение на треньори, ползване на спортни съоръжения,р на делегации.

3. Страните се задължават да действат добросъвестно и да започнат съответните преговори за спазване при реда и условията на целите, изложени в меморандума. Като признават, че условията за извършване на планираните действия ще бъдат договорени от подписалите се страни", информират от федерацията.

БФВ