Вицепрезидентът на родната федерация по волейбол Любо Ганев гововри за скандала в националния отбор, в който селекционерът Пламен Константинов и либерото Владислав Иванов влязоха в конфликт.

Според Ганев няма проблем в цялата ситуация. Той застана на страната на селекционера Пламен Константинов, след като либерото се отказа от отбора, след касто обяви, че е бил псуван от треньора при отказ да се появи на игрището.

"За мен няма никакъв проблем, треньорът го вкарва да помогне, той показва несериозно отношение, после треньорът взима прекъсване и казва, че не се играе така.

Представяш ли си операторът да ти каже, че няма да снима и да си хвърли камерата? Това е недопустимо и демотивиращо за останалите", заяви Ганев в предаването "Здравей, България" по NOVA и разкри пред какви лишения са минали всички в тима.

"Тази година момчетата не са отишли на море, не са си виждали жените и децата, тренират цяло лято, само за да играят на Световното.

Ние като федерация можем да го промотираме този шампионат, да им осигурим условията, но те играят на игрището, те са фигурите, които хората боготворят", добави вицепрезидентът на федерацията и продължи с коментара си по неприятния казус.

"И представете си, че тази случка се случва на финала? Очите му на волейболиста трябва да горят, а се оказва, че не иска да играе, треньорът взима прекъсване и...

Защо Пламен не ме е напсувал мен или някой друг състезател. Това ще мотивира играчите още повече, защото за мен е важно кои играят, а не кои ги няма. Успех, момчета!", завърши Любо Ганев.