Волейболните страсти ще превземат ефира на MAX Sport в края на лятото. Спортните канали на А1 ще направят зрителите свидетели на европейските първенства по волейбол CEV EuroVolley 2021 за мъже и жени през август и септември.

Голямо е очакването към представянето на мъжкия ни национален отбор на шампионата на Стария континент, който започва от 1 септември в общо 4 държави - Полша, Чехия, Естония и Финландия.

В надпреварата ще участват 24 отбора, разпределени в 4 групи по 6. Националите ни са в група с Чехия, Италия, Словения, Беларус и Черна гора, като всички мачове от тази група ще се играят в Чехия.

Първият мач на мъжкия отбор е на 3 септември срещу Черна гора, а след това са срещите с Чехия (05.09), Италия (06.09), Словения (07.09) и Беларус (09.09). Всички двубои на националите ни от груповата фаза ще бъдат излъчени пряко само по MAX Sport.

Напред в надпреварата ще продължат първите 4 отбора от всяка група. Следва фаза на елиминациите, стартираща с 1/8-финалите, които заедно с 1/4-финалите ще се проведат в Чехия (в Острава) и Полша (в Гданск).

На полуфиналите и финала домакин ще е само Полша, като мачовете от финалната четворка ще се играят в Катовице. И във фазата на елиминациите MAX Sport ще излъчи всички мачове на мъжкия български национален отбор, както разбира се и още много интересни двубои, включително и полуфиналите и финала на надпреварата.

По-рано започва битката на женския ни национален отбор. Системата на надпреварата е идентична с тази на мъжкия турнир. Състезанието ще се проведе от 18 август до 4 септември, като България е една от четирите държави-домакини. Останалите са Сърбия, Хърватия и Румъния.

Българският отбор е в група с Полша, Германия, Испания, Чехия и Гърция, като мачовете на "лъвиците" от тази фаза ще се играят в Пловдив. Зала "Колодрума" ще приеме още четири мача от осминафиналите на надпреварата и два от четвъртфиналите, а полуфиналите и финалът ще се играят в Белград.

Всички мачове на българския тим от фазата на елиминациите, както и полуфиналите, финалът и още много интересни двубои от груповата фаза ще бъдат излъчени по MAX Sport.