Селекционерът Мартин Стоев говори пред сайта на световната федерация след невероятната победа над Русия на полуфинала на шампионата на планетата по волейбол до 19 години. България спечели с 3:2 в драма и е на финал в четвъртък срещу Полша. Мачът за световното злато в Техеран започва в 17,30 ч наше време.

"Надявам се да станем герои. Затова сме тук - каза Стоев. - Разбира се, нашата цел е да изиграем добър мач и след това да спечелим. Дали съм плакал днес след полуфинала? Може би утре ще плача..."

Пред сайта bgvolleyball.com българският треньор каза още:

"Стана изключително нервен мач и от двете страни. Четвъртфиналната битка с Италия беше красива, днешният мач бе игра на грешки. Може би малко физически сили не ни достигнаха в четвъртия гейм да го преборим и да затворим мача с 3:1. Но в тайбрека издържахме.

Успехът над Италия го приех по-емоционално, защото едно влизане в първите четири в света е уникално нещо. Сега вече каквото стане е добре дошло. В следващият двубой залогът е титла. Излизаме и даваме всичко от себе си. Който е по-добрият, той ще спечели.

Да, ако победим на финала ще ми бъде втора титла от световно (Стоев печели злато като играч с младежите на България през 1991-ва - б.р.). Но не го мисля. Каквото е писано - това ще стане. Играем си мача както досега и излизаме за победа. Момчетата да играят без напрежение.

Щастлив съм, защото близо 70 дни тренираха момчетата за това световно. Когато трудът ти се възнагради си удовлетворен.

Надявам се да успеем да ги възстановим. В последния ден нямаме тренировка, само видео. В допълнение за финалния двубой няма за къде да се пазим повече. А и се видя, че имаме състезатели. Не играят шест човека, имаме пълноценни смени на всеки пост. Когато се наложи влизат всички и досега се справят много добре.

Не мисля за титлата. Ако дойде - дойде. Ако е писано, ще стане. Но, когато имаш една голяма мечта, понякога нещата се случват."