Четвъртфиналът се оказа непреодолимо препятствие за женският ни национален тим по волейбол на Европейското първенство.

Момичетата ни загубиха по категоричен начин от Нидерландия, с 0:3 гейма и 11:25, 13:25, 19:25 в отделните части.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

Очевидно невероятният обрат над Словакия преди два дни изцеди напълно физически и психически родния тим, който просто не успя да се противопостави по никакъв начин на силния нидерландски състав.

"Лалетата", които играха полуфинал и на последното Европейско, влязоха като фаворит в мача и напълно затвърдиха този си статут, след като не позволиха на българките да направят повече от 19 точки в нито един от геймовете.

Все пак трябва да отчетем, че младият български състав изпрати едно успешно първенство и за четвърти път в последните 20 години успя да попадне сред най-добрите осем на континента.

За съжаление днес ясно се видя, че все още има какво да надграждаме, за да мечтаем и за място сред най-добрите четири.

Снимка: CEV.eu

Още в началото на мача Нидерландия набързо поведе със 7:2, а след това с 11:3, като бързо се видя, че първият сет ще отиде в сметка на "лалетата".

Разликата продължи да се увеличава, за да се стигне до разгромното 25:11.

По подобен начин се разви и вторият гейм. 4:0, 8:2 и 11:3 бе авансът за Нидерландия, като той отново продължи да се увеличава и в крайна сметка с 25:13 се видя, че може би днес няма да е вечерта на българския тим.

Снимка: CEV.eu

Най-равностоен бе третият гейм, в който България успяваше да поддържа интригата до средата му, но тогава отново се получи неприятна разлика.

Нидерландия стигна до осем мачбола при 24:16 и макар да последва серия от три поредни точки за България, в крайна сметка чудо нямаше и с 25:19 в третия гейм, "лалетата" си заслужиха място на полуфинал.

Снимка: CEV.eu