Младежкият волейболен отбор на България допусна трета поредна загуба във втората фаза на Световното първенство, на което страната ни е съдомакин с Италия.

Родният тим отстъпи с 0:3 (14:25, 22:25, 15:25) от Бразилия, като остана на последното място в своята група, в която са още тимовете на Русия и Полша.

Още вчера след допуснатия обрат от 2:0 до 2:3 срещу Полша, българският тим изгуби надежди да бъде част от топ четири на турнира и да се бори за медалите, като сега ще трябва да пътува до Италия, където да играе за разпределението на местата от пето до осмо.

Там отборът ни ще играе срещу един измежду Чехия и Белгия, а днешният ни противник Бразилия също ще бъде част от тази група отбори.

За финалната четворка на Световното се класираха отборите на Италия, Аржентина, Русия и Полша.

Сякаш вчерашната неприятна загуба повлия психически на тима ни днес, като бъгларските играчи успяха да се противопоставят на бразилците само във втория гейм, който загубиха с 22:25.

В първата и третата част отборът на Бразилия рано натрупваше солиден аванс, който продължаваше да увеличава до края, за да спечели геймовете с двуцифрена разлика.