Волейболният национал Георги Братоев бе наказан за три мача заради неспортсменско поведение. Разпределителят получи санкцията, след като обиди съдията по време на мача между шампионите от Нефтохимик 2010 и Монтана в четвъртия кръг на Суперлигата. 

"Проведохме заседание на Дисциплинарната комисия на БФВолейбол и взехме решение да наложим наказание на волейболиста на Нефтохимик Георги Братоев, във връзка с неговите груби неспортсменски прояви, обиди и закани към трети лица пред изключително много хора по време на двубоя срещу Монтана в Бургас, който бе излъчен и на живо в телевизионно предаване. Като се има предвид, че Георги Братоев е национал на България и не е дал добър пример, то Дисциплинарната комисия му наложи две наказания, съответно спиране на състезателни права за 3 срещи от двубоите от Суперлигата на България, както и глоба от 600 лева", заяви председателят на Дисциплинарната комисия на Българската федерация по волейбол (БФВ) Камен Добрев.

"Веднага запознахме с решението си ръководството на БФВ, Националната волейболна лига, както и ВК Нефтохимик и Георги Братоев. Решението влиза в сила веднага, но подлежи на обжалване от Апелативната комисия към БФВ в срок от няколко дни. Ако се стигне до такова обжалване, то решението на Апелативната комисия трябва да се произнесе до 1 седмица", добави Камен Добрев.

Телевизионните камери заснеха как Братоев използва нецензурни изрази спрямо съдията на стола, но националът може и да не бъде единственият санкциониран след ситуацията. Случилото се не е описано от дежурния делегат на двубоя, като има вариант той, както и реферите на мача също да бъдат наказани.