Националите ни по волейбол загубиха втори пореден двубой от Словения. Мачът бе последна проверка преди началото на Лигата на нациите, а родният тим отстъпи с 0:3 гейма(21:25, 19:25, 22:25).

Първият гейм беше изключително равностоен, като вървеше точка за точка, но словенците успяха да натрупат преднина във финалните разигравания и затвориха гейма при 25:21.

Началото на втората част донесе повече позитиви за нашите, които направиха пет поредни точки и поведоха с 6:3. Словенците успяха бързо да изравнят. Мачът вървеше точка за точка, но нашите загубиха концентрация и допуснаха ключови грешки, които дадоха преднинанта на Словения. Бившата югославска република спечели убедително с 25:19 и направи ключов пробив.

Третият гейм стартира по идентичен начин. Българите отново натрупаха ранен аванс, но не успяха да го задържат и допуснаха обрат. Нашите водеха с 16:11, но не съумяха да стигнат до ключовата 25-та точка. Словенците спечелиха гейма с 25:22 и нанесоха второ поредно поражение на България само в рамките на няколко дни. Припомняме, че на 31 май допуснахме загуба с 1:3 от Словения.

"Неприятно е, когато се губи. На моменти играхме добре и показахме качествени неща, но в други моменти не успяхме. Липсваше ни малко майсторство да отиграваме определени ситуации. Нямаме търпението да отиграем трудните ситуации. Опитваме се това нещо да го подобрим", каза треньорът Николай Желязков.

България започва участието си в Лигата на нациите на 7 юни. Тогава в канадската столица Отава ще се изправим срещу тима на Сърбия.