България загуби отново във волейболната лига на нациите - този път с 0:3 от Бразилия (16, 22, 12).

И селесао не ни даде никакъв шанс и ни "отпусна" само 50 точки в трите гейма, след като ден по-рано световният шампион Полша дори ни позволи 46... Нищо кой знае колко учудващо при променения и млад български състав, в който отново липсваха основни фигури. Очевидно този турнир ще е мястото за трупане на опит за волейболистите, които трябва да са гръбнака на отбора ни за в бъдеще.

Извън групата за този двубой останаха централният блокировач Стефан Чавдаров и разпределителят Светослав Станков, наред с останалите трайно контузени състезатели.

Мачът тръгна измамно равностойно до първото техническо прекъсване в първия гейм, след което бразилците ни откъснаха с лекота и мощ до 13:21, за да спечелят тази част на 16. Изведнъж сякаш решиха да играят друг волейбол, за който неопитният ни тим просто не е готов.

Във втория гейм отново тръгнахме силно и водихме при 8:6 на първото прекъсване, а после бяхме в играта до 16:16. И пак - бързи три точки разлика, за да загубим с 22:25 най-равностойния като баланс на силите гейм.

Третият бе абдикация, подобно на тази от вчера с поляците. Разликата стигна 6 точки още в средата на гейма, за да стане 11:22 в един момент и да загубим на 12.

След 8 кръга в Лигата на нациите сме с 1 победи (над Австралия) и 7 поражения. Взели сме само 7 гейма, като пет от загубите ни са с по 0:3. Притеснителни статистики и е очевидно, че отборът ни само може да се подобрява.

Селекционерът Силвано Пранди започна със състав: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Денис Карягин, Аспарух Аспарухов, Николай Къртев, Николай Колев, Владислав Иванов-либеро. Влязоха в игра още Гордан Люцканов, Светослав Иванов, Владимир Станков, Георги Петров.

В петък срещаме Нидерландия, която към момента е един от двата по-слаби от нас тима в класирането с една победа и 6 загуби. Бразилците са първи със 7 успеха и 1 поражение, следвани от Полша.