Слабото представяне на волейболните национали е на път да обърка плановете за европейското първенство и олимпийските квалификации.

Това призна селекционерът на "лъвовете" Пламен Константинов при завръщането на "лъвовете" в София от Франция, като алармира за сериозен риск преди решителните двубои.

България се представя много слабо в турнира Лига на нациите и може да загуби мястото си в елита. В момента страната ни е под чертата, а ако остане там, ще трябва да играе допълнителен турнир. Именно той ще се отрази на подготовката за далеч по-важните състезания - европейското първенство и олимийските квалификации.

Преди последния трети турнир от Лига на нациите, който ще се проведе в САЩ, отборът ни заема 15 място във временното класиране (1 победа и 7 загуби). Предстоят ни двубои срещу Германия, Иран, Сърбия и домакина САЩ.

"Един отбор расте и през трудности. Тези момчета, тази група от състезатели трябва да намерят силите в себе си и да изваждат изводи от всеки един такъв мач и да гледат напред. В крайна сметка, с това разполагаме в момента. Ако се играе турнир за оставане, ще ни обърка със сигурност плановете за подготовка за Европейското първенство и олимпийските квалификации.

Има и друг момент - ние очаквахме отборите в Лигата, както много често през последните години правят експерименти, въртят състави, но тази година не е така. Има два отбора, които си експериментират - това са Франция, която се е класирала на Олимпиадата, и Полша, която е домакин на финалите на Лигата. Всички други отбори играят със съставите си и с това, което имат най-добро от първия турнир и на втория беше същото", коментира Пламен Константинов.