Пламен Константинов вече не е селекционер на националния отбор по волейбол. С приключване на световното първенство за мъже 2018 в Италия и България, където заехме девета позиция, договорът на треньора изтече, като отношенията между двете страни са финализирани.

След месец на управителния съвет на българската федерация ще бъде взето решение кой да поеме освободения пост.

Пламен Константинов вече отпътува за Русия, за да се присъедини към клубния си отбор Локомотив (Новосибирск) в руската Суперлига. Той трябва да се завърне отново у нас за Управителния съвет на централата, където ще представи своя доклад за представянето на отбора на световното първенство.

Ето и официалното съобщение от Българската федерация по волейбол:

"След завършване на световното първенство по волейбол президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров се срещна с треньора на националния отбор Пламен Константинов. Двете страни обсъдиха представянето на националния отбор и за да бъдат свободни в своята преценка за евентуална бъдеща съвместна работа решиха да финализират договорните си взаимоотношения към този момент.

Окончателните изводи и оценки ще бъдат направени на по-късен етап, когато Управителния съвет на БФВ ще разгледа отчетите на Пламен Константинов и неговия щаб, и на треньора на женския национален отбор Иван Петков, след приключването на световното първенство по волейбол за жени в Япония.

Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров пожела успех на Пламен Константинов в работата му в Русия."