Пламен Константинов за пореден път коментира горещата тема със завръщането на Матей Казийски в националния тим.

Това се случи при прибирането на отбора ни от САЩ, където се изигра последният кръг от турнира Лига на нациите, а в него България успя да изпълни целта си, запазвайки мястото си сред най-добрите в света.

След малко повече от месец за родния тим идва далеч по-важно предизвикателство в лицето на Европейското, на което сме домакин на едно от групите.

Константинов разкри, че съставът ще бъде подсилен с Цветан Соколов и още няколко по-опитни играчи, а големите надежди са свързани с Матей Казийски, който по думите му ще бъде светъл лъч за родния волейбол.

"Аз ще чуя решението от Матей, защото преди да го чуя от него нищо няма да обявявам. Ако Матей изяви желание аз да обявя неговото решение, аз ще го кажа.

Матей е ценен не само като игра, не е въпросът играта му. Самото му присъствие ще повлияе. Мисля си, че волейболът ни има нужда от един такъв живец, но пак казвам - не искам да го коментирам без него. Ако е взел крайното си решение, или той ще го обяви или аз ще го кажа, но искам да проведем последен разговор с него.

Имаме и Цветан Соколов, който е започнал подготовка в началото на месеца тук с кондиционния треньор. С Матей ще водя разговор, за да чуя лично от него последното му решение. Там няма никаква индикация "Да/Не", докато със Соколов всичко е ясно. Цецо ще участва на Европейското и на олимпийската квалификация", сподели Константинов.