Волейболният ни първенец Хебър (Пазарджик) допусна второ поредно поражение в груповата фаза на Шампионска лига.

След драматичната загуба с 2:3 от немския шампион Берлин Волей в първия кръг, сега пазарджиклии отстъпиха на полския Варта Заверче с 1:3 гейма (22:25, 25:21, 18:25, 26:28).

Възпитаниците на Камило Плачи влязоха в двубоя с амбициите за победа и в доста моменти играха силно, дори по-добре от опонента си, но в крайна сметка концентрацията на поляците в решителните мигове се оказа ключова за крайния изход.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК >>>

Гостите от Полша дръпнаха в резултата доста рано в първия гейм, като още при първото техническо прекъсване имаха аванс от 8:4. Те продължиха да увеличават този аванс, дори стигнаха до 18:12, но в този момент дойде пробуждането на Хебър със серия от пет поредни точки.

Пазарджишкият тим се доближи само на една точка от полския си опонент при 17:18, така бе разликата при 20:21 и 22:23, но за съжаление последваха две поредни точки на поляците, с които те затвориха гейма с 25:22.

Добрата игра, която Хебър показа в заключителната част на първия гейм, се пренесе и във втория, когато родният шампион натрупа ранен аванс, достигнал до пет точки разлика при 14:9 в средата на частта.

Хебър не повтори грешката на полския си опонент и не му позволи да скъси дистанцията, като продължи да поддържа тази разлика и спечели гейма с 25:21.

За съжаление третата част на мача премина изцяло под диктовката на гостите, които изненадващо се радваха на колоритна агитка в Пазарджик.

Те дръпнаха в резултата още в началото на гейма, а разликата достигна шест точки при 18:12.

За разлика от първия гейм, този път стопяване нямаше, като поляците уверено затвориха частта с 25:18.

Четвъртият гейм бе най-равностойният и драматичен в целия мач, като през цялото си време се развиваше точка за точка. Двата тима не позволяваха на опонента си да се откъсна на повече от две точки, като в края му видяхме равенства от 24:24, 25:25 и 26:26.

Сервис в аут на Хебър обаче даде мачбол на поляците при 26:27, от който те се възползваха и затвориха този мач.