Тренто и Матей Казийски се примириха с второ място във волейболната Шампионска лига при мъжете, след като загубиха с 0:3 от полския ЗАКСА на финала (22:25, 20:25, 30:32).

37-годишният български капитан на италианския отбор бе над всички с 16 точки в мача, като истински лидер на своите. Но усилията на Матей не стигнаха, а поляците за втори пореден сезон са с титлата в турнира.

Короната на Европа избяга от главата на Императора Матей, който искаше за четвърти път да я постави там. Казийски е трикратен шампион на континента именно с Тренто, има и загубен финал с турския Халкбанк. Последният му триумф в Шампионската лига дойде през 2011-а, а от тогава италианският клуб играе вече трети финал, който губи.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ФИНАЛА>>>

През миналия сезон пак ЗАКСА би Тренто за титлата.

В мача, игран в залата "Арена Стожице" в Любляна, Словения, защитата на трофея вървеше сравнително гладко в първите два гейма. Поляците бомбардираха чрез своя водещ нападател Камил Семенюк, който завърши с впечатляващите 27 точки.

В първите два гейма те държаха на ръка разстояние италианския съперник, но в третия се стигна до екшън и драма, а Тренто опита всичко, за да се върне в мача. И пак Семенюк с ревашащи намеси предотврати това.

Съотборникът му Лукас Качмарек добави 13 точки за победата. Най-силната опора на Матей в екипа на Тренто бе новата звезда на италианския волейбол Алесандро Микиелето, който завърши също с 13 точки.

При жените по-рано в неделя Конелиано (Италия) загуби с 1:3 от турския Вакъфбанк финала в същата надпревара, игран в същата зала в Словения.

Така и другият ни представител - Христина Вучкова, която играе за италианския състав, остана разочарована с второ място в най-силната волейболна клубна надпревара на континента.

ВИЖТЕ КАРТИНА И ОТ ЖЕНСКИЯ ФИНАЛ С УЧАСТИЕТО НА ХРИСТИНА>>>