Финалите на волейболната Лига на нациите при мъжете се оказаха абсолютен провал от организационна гледна точка.

Наложи се Международната федерация със специално съобщение да се извинява на осемте отбора, които бяха в Болоня за заключителната част от турнира.

Четири от тях вече отпаднаха, а как Полша, САЩ, Италия и Франция се добраха до полуфиналите вижте тук.

Но организационните проблеми започнаха още с пристигането на отборите в Болоня, а пет от тях са подали официални оплаквания за безумната и аматьорска организация.

Най-сериозните от тях са свързани с условията за тренировка в залата, както и такива с организационни недоразумения като липсата на едно от дневните хранения.

Поляците например се оплакаха, че в един от дните просто е нямало обяд за тях, а подобна неприятна изненада са имали и иранците със своята вечеря.

Макар те предварително да са обявили в колко часа пристигат в кога искат вечерята си, такава е нямало. Наложило се е националите да се насладят на приятните местни ресторанти, в коеото няма нищо лошо, но ако си турист, а не професионален атлет на финален турнир.

Особено потресаващ пък бе разказът на полския директор Андрей Волковицки, който сподели за условията в тренировъчната зала:

"Ако просто кажа, че залата не бе в добро състояние, ще бъде прекалено мек израз. Вътре беше пълен хаос, тотална касапница.

Мръсно и отвратително, съблекалнята ми напомняше на градска тоалетна от комунистическата ера.

Не всички душове работеха, а играчите ни не пожелаха да рискуват с работещите, предпочетоха да се къпят в хотела.

Другото безумие бе, че едната стена на залата е изцяло остъклена. Как тренираш, когато навън е 39 градуса, а слънцето не спира да пече. Досещате се, че климатичната система не работеше.

Всичко е просто един ад", сподели той.